Meme Protez Çıkarma
Kadınların yıllardır meme büyütme ve meme küçültme operasyonları geçirerek göğüsler üzerinde değişim yaptırdığı bilinmektedir. Genellikle küçük göğüslerden şikâyetçi olanlar ve rahatsızlık hissedenler meme büyütme operasyonları yaşamaktadır. Fakat değişik sebeplerden dolayı zaman içinde takılan silikonların çıkarılma ihtiyacı klinik ortamlarda meme protez çıkarma operasyonlarını gerektirmektedir. Küçük memelerin istenilen görsel estetiğe kavuşması için yıllardır bu cerrahi işlemler sıkıntısız bir şekilde yapılmaktadır. bu işlemler genellikle klinik ortamlarda uzman doktorlar tarafından hastaların koltuk altı bölümlerine uygulanan operasyonlarla yapılmaktadır.
Meme büyütme operasyonlarında çoğu kez meme uçlarına müdahale yapılarak veya meme altlarından destekler oluşturularak meme üzerinde cerrahi işlemler yapılmaktadır. Değişik teknikler kullanılarak yapılan meme büyütme operasyonlarında sağlıklı ve risk faktörü açısından en olumlu sonuç elde edilecek olanı tercih edilmektedir. Bunların en başında meme büyütme yöntemlerinden olan protez yöntemi sayesinde en etkili estetik uygulama yapılmaktadır.
Meme Protez Çıkarma Uygulaması Nedenleri
Klinik ortamlarda dikkatli bir şekilde yapılan meme büyütme işlemleri sonrasında tercihler zamanla değişim göstermektedir. Önceleri hevesle yaptırılan meme büyütme operasyonlarında takılan protezler bazen rahatsızlık yarattığı görülmektedir. Bazen de doğala dönüş isteği yüzünden meme protez çıkarma isteği doğmaktadır. Tıp alanında gelişen teknoloji bu alanda hem takma işleminde ham çıkarma işleminde kolaylıklar sağlamaktadır. Meme protezi taktırarak büyük göğüslere kavuşan bayanlar zamanla bunlarla değişik görsel oluşturmaktadır. Fakat zamanla eski doğal göğüs görüntüsüne dönmek isteyen bayanlar meme protez çıkarma talebinde bulun maktadır., Göğüs estetiği konusunda uzman ekiplerimiz ile sizlere en iyi hizmeti sağlıyoruz.
Bazen rahatsızlıktan bazen pişmanlık duygusunun ağır basmasından böyle tercih değişimleri ortaya çıkmaktadır. Böyle tercihlere anında cevap vermek mümkündür. Takma uygulamasındaki hassasiyet aynı şekilde uygulanarak sağlıklı bir şekilde men protez çıkarma işlemi yapılmaktadır. Teknolojik yöntemler kullanılarak yapılan işlemlerde göğüsler eski görünümüne kavuşturulmaktadır. Bu istekler doğrultusunda yapılan operasyonlar sayesinde geriye dönüş sağlanır. Bu konuda önemli olan işlem yaptı racan olan kişinin anestezi uygulamasına engel teşkil edecek durumunun olmamasıdır. Çünkü silikon çıkarma işleminde lokal anestezi uygulanmaktadır.
Meme Protez Çıkarma Uygulaması Nedir?
Kadınların küçük veya şekil bozukluğu hissettikleri meme yapısına teknolojik yöntemler uygulanarak müdahale edilmektedir. Birçok kadının beklentisi doğrultusunda yapılan meme büyütme ve memem düzeltme operasyonlarında değişik işlemler uygulanmaktadır. Özellikle sık kullanımı olan meme protezi göğüslerin istenilen şekli almasında önemli bir etki, yaratmaktadır. Fakat bir süre geçtikten sonra hastalar eski göğüs görünümünün daha güzel olduğuna karar vermektedir. İşte böyle durumlarda takılan protezler takıldığı uygulamanın tersine bir uygulama ile geri çıkarılmaktadır. Çoğu zamanda takılan meme protezi zamanla hastalarda değişik rahatsızlıklar yaratmaktadır.
- Meme büyütme işlemlerinde uygulanan meme protez takma yöntemlerinde;
- Damla meme protezleri
- Yuvarlak meme protezleri
- Yuvarlak ve yüksek özellikli meme protezleri
Kullanılarak istenilen göğüs estetiği sağlanmaktadır. Bütün bu işlemler sonucunda takılan meme protezleri teknolojik yöntemler uygulanarak istenilen şekil tekrar sağlıklı bir şekilde oluşturmaktadır.
Meme Protez Çıkarma Uygulaması Nasıl Yapılır?
Günümüzde sürekli gelişen ve her gün yeniliklere doğru hızla ilerleyen tıbbi teknolojiye sahibiz. Bu sayede tüm cerrahi operasyonlar daha sağlıklı ve daha kısa sürede yapılmaktadır. Özellikle estettik cerrahisinde uzman kadroya sahip ekipler her zaman taleplere istenilen cevabı hızlı ev güvenli şekilde sağlamaktadır. Medikal estetik yöntemlerde ve cerrahi estetik yöntemlerde her zaman öncelikle hasta memnuniyeti düşünülmektedir. Bu nedenle meme büyütmesi yaptıran hastalara aynı hassasiyette meme protez çıkarma işlemi uygulanır.
Her zaman meme büyütme operasyonları sıklıkla yapılmaktadır. fakat meme protez çıkarma operasyonları aynı sıklıkta yapılmamaktadır. Bunun sebebi takılan protezlerin sağladığı kolaylık ve rahatlıktır. Bazen rahatsızlıktan bazen kişisel tercihlerden dolayı meme protez çıkarma işlemleri yapılmaktadır. Eğer meme büyütme işleminden belli bir süre geçtikten sonra vazgeçen bayanlar için takıldığı andaki tetkiklere uygulanmaktadır. Çünkü geçen süre içinde hasta hikâyesinde kısmi değişimler olması göz önünde tutulmaktadır. bunun için kan testi, biyokimya testleri ultrason gibi tetkikler yapılarak gerekli ön hazırlıklar yapılmaktadır.
Lokal anestezi uygulanarak kadınların beğenmediği men protezlerim veya sağlıksız olduğu tespit edilen silikonlar çıkarılmaktadır. Bunun için anestezi uygulamasında hastanın kararlı çok önemlidir. Hamile olması ve emzirme dönemini geçirmiş olması önem arz etmektedir. Takıldıktan sonra sağlığı bozmasından şikâyet edilen meme protezleri anında alınarak meme eski şekline kavuşturulmaktadır. Bu konuda kadınların yaşaması muhtemel endişelerin başında çıkarılan protezin yerinde ortaya çıkacak değişimler gelmektedir. Bu konuda gerekli işlemler yapılarak en sağlıklı sonuç elde edilmektedir.
Meme Protezi Nasıl Çıkarılır?
Meme protez çıkarma işleminde uygulana esasların hastalar tarafından bilinmesi gerekmektedir. Meme büyütme işleminde uygulanan esaslar doğrultusunda anestezi işlemi yapılır. Meme protezi yerleştirme işleminin yapıldığı bölgeye cerrahi işlem uygulanır. Proteze kesik açılarak meme üzerindeki bölgesine ulaşılır. Teknolojik gelişmeler sayesinde her gün kullanımı daha da kolaylaşan cerrahi aletler yardımı ile gerekli alım işleminin alt yapısı hazırlanır. Bunun için meme kasları zara görmeyecek şekilde kaldırılarak silikon yapıya ulaşılır. Aletler kullanılarak meme dokusu bozulmadan hassas bir şekilde protez yerinden çıkarılır.
Meme protezi çıkarma işleminin ardında kesik oluşan bölge dikiş atılarak kapatma işlemine geçilir. Dikişle birleştirilen meme dokusu gereli pansuman yapılarak iyileşme sürecine bırakılır. Meme protez çıkarma işlemi kolay olduğu kadar hızlı yürütülen bit uygulamadır. Protez alındıktan sonra meme yapısında sarkma ve cilt deformasyonu gözlemlenir. Bu olumsuzlukların tedavisi için hastalar göğüs bölgesi için değişik estetik uygulamalardan yararlanabilir. Özellikle cilt yenileme ve ameliyatsız cilt germe operasyonları son dönemlerde başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.
Meme Protez çıkarma Uygulamasının Riskleri Nelerdir?
Bütün cerrahi operasyonlarda olduğu gibi meme protez çıkarma işleminde kedi açısından oluşması muhtemel riskleri bulunmaktadır. Bunlar önceden alına tedbirler sayesinde ortadan kaldırılıyor olsa da hastaların bu riskleri bilerek operasyona onay vermesi gerekmektedir.
Kanama Riski: Meme protez çıkarma operasyonlarından sonra kanam yaşanırsa derhal müdahale edilmektedir. Bunun olmaması için ameliyat olmadan en az 10 gün önce kan sulandırıcı hap veya ilaç alınmamalıdır.
Enfeksiyon Riski: Meme protez çıkarma işlemi sırasında veya işlem sonrasında dış etkenler veya kişisel yapıdan kaynaklana enfeksiyon riski oluşabilir. Bunun için hijyenik ortam oluşturulmakta ve hasta klinik ortamda muhafaza edilmektedir. Eve çıktığında doktor tavsiyesine uyulmalıdır.
Deri ve Meme Ucu His Kaybı Oluşumu: Hastaların cerrahi işlem sonucunda bu bölgelerde yaşadığı his değişiklikleri 4 haftalık tedavi sonrasında eski haline kavuşacaktır.
Kesik İzinin Geç Kaybolması: Bazı durumlarda hastaların vücut yapısına bağlı yara izlerinin geç kaybolduğu gözlemlenir. Bu tür olumsuzluklar için en etkili tedavi yöntemleri uygulanarak iyileşme süreci hızlandırılmaktadır.
Alerjik Reaksiyonlar: Hastaların alerji testleri yapılmasına rağmen çok nadir durumlarda dikiş ipleri veya diğer pansuman ve cerrahi aletlere karşı alerjik rahatsızlıklar oluşmaktadır. Bu gibi durumlarda en etkili tedavi uygulanarak oluşan sıkıntı çözülmektedir.
Mamografi: Özellikle tedavi sürecinde göğüs bölgesi sürekli, elle kontrol edilmelidir. Eğer hissedilen bir kitle oluşumu gözlemlenirse derhal mamografi çekilerek gerekli tetkikler yapılmalıdır.
Meme Protez Sorunları: Meme büyütme ve asimetrik yapı düzeltme operasyonları sonrasında göğüs içine takılan silikon deline bilir. Bu gibi durumlarda en titiz meme protez çıkarma operasyonları yapılarak etkilenen tüm doku alınarak sorun çözülmektedir. Bu gibi sıkıntılar protez çıkarma sırasında daha sık yaşanmaktadır.
Meme Protez Çıkarma Gerektirecek Sebepler Nelerdir?
Meme büyütme işlemi için yapılan girişimlerde kullanılan silikon madde memelerin daha iri görünmesini sağlamaktadır. Bunun yanında asimetrik me yapısını düzeltmek için meme protez uygulaması yapılmaktadır. Meme dokusu üzerine yerleştirilen protezler meme yapısını düzeltirken bazen insan sağlığını bozabilmektedir. Bayanların hayatını tehdit etme boyutunda ortaya çıkardığı rahatsızlığın önüne geçmek için bunların çıkarılmasına karar verilebilir. Bazen bayanların kendi istekleri doğrultusunda meme protez çıkarma işlemi yapılır.
Bayanların takma işlemlerinde sergiledikleri cesareti çıkarırken de göstermesi doktorların işini kolaylaştırmaktadır. Lokal anestezi uygulanarak hassas cerrahi müdahale uygulanarak talep edilen protez yerinden kolaylıkla alınır. Bu gibi işlemlerin asıl sebebi bayanların estetik yapılarını her zaman daha güzel yaratma istekleridir. Bunun yanında göğüs yapısında gelişen rahatsızlıklardan dolayı alına göğüslerin yerine aynı teknolojik yöntemler uygulanarak meme protezi yerleştirilir. Bu uygulamanın başarısız olması me protez alma işlemine sebep olabilmektedir.
Meme Protez Çıkarama İşleminin Gerekli Olduğu Durumlar Nelerdir?
Bayanların estetik anlayışları kişiye göre değişim göstermektedir. Kimi bayan büyük göğüslerden hoşlanırken kimisi orta boy göğüs yapısından hoşlanmaktadır. Fakat hepsinin ortak noktası meme büyütme uygulamasında toplanmaktadır. Bazen istek dışı gelişen olaylar meme büyütme ve düzeltme operasyonlarını gerektirir. İşte bu durumlarda yine bayanların talepleri uygulanır fakat doktorların uygun gördüğü ölçüler baz alınarak. Bütün estetik cerrahisinin kaynağında güzel görünmek veya asimetrik yapılardan kurtulmak vardır.
- Meme büyütme operasyonu geçirmiş bir bayanın meme protez çıkarma talebinde bulunması için gerekli sebepler;
- Bayanların elde ettikleri meme büyüklüğünden sıkılarak değişik boyut elde etme istekleri
- Meme büyütme işlemi için kullanılan meme protezinin zamanla vücutta oluşan reaksiyonlardan etkilenerek zarar görmesi
- Zaman geçtikçe kişinin hareketli yaşamından veya diğer dış etkenlerin yarattığı etki sonucunda simetrik bozukluk ortaya çıkması
- Meme üzerinde gelişen kapsül kontraktörü sonucu ortaya çıkan rahatsızlıklar
- Değişik sebeplerden ortaya çıkan hastalıklardan etkilenen meme yapısı ve protezi
- Zamanla hoş olmayan durumlar yaratacağından meme protezi çıkarma işlemi uygulanmaktadır.
Meme protezi çıkarma işlemi meme üzerinde iyileşme sağlayacaksa belirli zaman geçtikten sonra tekrar takılır. Fakat protezde bozulma oluşmuş ise yenisi ile değiştirilir. Çıkarılan protez tekrar aynı yere takılmadan yenisi ile değiştirme işlemi yapılmaktadır. Çünkü protezler bazen vücut üzerinde değişime uğrarken bazen çıkarılırken deforme olmaktadır. bu nedenle protezin çıkarılarak yenisinin kullanılması hastaların hem fiziki hem psikolojik yönden olumlu etkilenmesini sağlayacaktır.
Meme Protez Çıkarma İşleminde Çıkan Protez Onarılır mı?
Meme büyütme için takılan protez eğer zarar görmüş ise onarımı mümkün olmayacağı için kesinlikle yenisi ile değişimi yapılmalıdır.
Meme Protez Çıkarma Sonrasında Ortaya ÇıkanDurumlar Nelerdir?
Meme büyütme işlemlerinde değişik sebeplerden dolayı operasyon yapılmış olabilir. Bunların en başında bayanların hiç göğsü olmadığı durumlarda silikon yerleştirilerek protez göğüs oluşturulmaktadır. Bu gibi durumlar sonrasında eğer meme protez çıkarma yapılırsa; çok etkileyici bir değişim söz konusu olmayacaktır. Zaten göğsünün olmadığına alışık kişiler bu alışkanlığını sorunsuz şekilde eskisi gibi sürdürecektir.
Göğüs yapısı normal olan fakat zamanla boşalan bir bayana yapılan meme büyütme operasyonu sonrasında da meme protez çıkarma işlemi yapılmaktadır. Bu işlem sonucunda hastanın rahatsızlık hissedeceği görüntüler ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda göğüs içi boşalmış bir şekilde yerleştirilen protez cilt yapısını kendi şekline uyduracağından çıkarıldığında deforme olmuş bir deri yapısı ortaya çıkabilir. Gelişen teknoloji sayesinde bu sıkıntı minimuma indirilerek bertaraf edilmektedir. Fakat her operasyonun öncelikle olumsuz yönleri hastalara bilgi olarak verilmelidir.
Her iki yöntem sonucunda meme protez çıkarma işlemi uygulandığında en başta hastaların fiziksel yapılarında değişik bir görüntü oluşacaktır. Bunu ilk başlarda iç çamaşırlarına destekler koyarak görsel açıdan kapatarak alışkanlık elde edene kadar bu şekilde kendilerini bu duruma alıştıracaklardır. Deforme olmuş cilt yapısı için günümüz teknolojisinin sağladığı imkânlardan yaralanarak cilt dolgunlaştırma yapılabilir. Bunun yanında cilt gerdirme işlemleri uygulayarak talep edilen olumlu sonuçlar elde edilecektir.
Kapsül Oluşumu ve Yapılması Gerekenler
Bayanların estetik yapı sağlamak için yaptırdıkları meme büyütme uygulamasının korkulu rüyası kapsül oluşumudur. Çok nadir ortay çıkan bu sonuç bütün dengeleri alt üst etmektedir. böyle durumlarda mecburen meme protez çıkarma işlemi uygulanmaktadır. Önemsenecek ve hafife alınmayacak bu olumsuz sonucun her hangi bir test sonucunda oluşumunun anlaşılması mümkün değildir. Özellikle klinik ortamlarda yapılan meme büyütme işlemlerinin sonucunda ortaya çıkması muhtemel kapsül oluşumudur. Bu hiç tercih edilmeyen komplikasyon oluşumu olarak değerlendirilmektedir.
Kapsül oluşumun nedeni tamamen yerleştirilen silikonun vücut uyuşmazlığı yaratmasıdır. Meme büyütme veya asimetrik yapı düzeltme işlemi için kullanılan implant yapının vücut tarafından kabul edilmemesinden kaynaklanmaktadır. Silikon maddesinin meme dokusu tarafından kabul edilmemesi kapsül oluşumunu tetiklemektedir. Çok sık karşılaşılan bir durum değildir. Fakat önceden tespiti yapılamamış olması olası riskleri her zaman var olabileceğini düşündürmektedir.
Kapsül Oluşumunun Tedavisi Var mıdır?
Çok nadir olarak karşılaşılan meme protez çıkarma gerektiren kapsül oluşumunun masajla bertaraf edilmesi mümkündür.
Kapsül Oluşumu Nerede Ortaya Çıkar?
Meme büyütme işleminden sonra kapsül oluşumu riski tek memede ortaya çıkabildiği gibi her iki meme üzerinde de görülmektedir.
Kapsül Oluşumu Nasıl Tedavi Edilir?
Meme protez çıkarma işleminin kaynağını oluşturan kapsül oluşumu öncelikle masaj uygulaması ile tedavi edilmektedir. Eğer bu tedaviye cevap alınamazsa silikon hemen çıkarılmalıdır. Meme protez çıkarma işleminden sonra silikon başka plana yerleştirilerek değişim gözlemlenir.
Kapsül Oluşumu Önceden Anlaşılır mı?
Meme büyütme işlemi yaptıracak kişilerin akıllarındaki soru önceden teşhis edilerek bertaraf edilebilir mi olmasına rağmen bu oluşumun önceden tespit edilme imkanı yoktur. Daha önceden test yapılarak veya ölçümlerle bir me üzerinde kapsül oluşup oluşmayacağı anlaşılmamaktadır.
Meme Protez Çıkarma Fayda Zarar Terazisi
Meme protez çıkarma işleminin faydalarını hissetmek için öncelikle gerçekten çıkarma işleminin gerekli olup olmadığına karar vermelisiniz. Eğer meme büyütme işlemi sonrasında ciddi bir rahatsızlık hissedilirse çıkarmak daha faydalı olacaktır. bu aşamada ciddi boyutlu bir rahatsızlık belirtisi ortaya çıkmamışsa keyfi yapılacak meme protez çıkarma işlemi gerçekleşecektir. Bu gibi durumlarda yapılacak operasyon girişimini doktorla çok detaylı bir analizi yapılmalıdır. Çünkü bu işlem için göğüs üzerinde cerrahi bir işlem gerekecektir. Düğmesi açılıp alınacak bir durum söz konusu değildir. En başta anestezi duygulanması gerekmektedir. Çıkan meme protezi zarar görmüşse onarımı mümkün olmayacaktır.
Bütün yapılacak işlemler klinik ortamda değerlendirilerek artı ve eksi getirileri ele alınarak karar aşamasına gelinmelidir. Bu konudaki ihtiyaçlar artık teknolojik ortamlarda en titiz çalışmalarla analiz edilerek olumlu sonuç alınacak operasyonlar geliştirilmektedir. İhtiyaçların en sağlıklı şekilde karşılanması için yapılacak işlemin talebinize en olumlu yanıtı verebilecek boyutta olmasına özen göstermelisiniz.
Meme büyütme ve meme şekli değiştirme işlemleri estettik cerrahisi ve medikal estetik uygulamalarında meme protezi uygulanarak sonuç elde edilmektedir. Kullanılan protezin vücutla uyum sağlaması çok önemlidir. Önceden tespit edilmesi mümkün olmayan kapsül oluşumu asla göz ardı edilmemelidir. Bu konuda hastam bilgilendirmesi detaylı bir şekilde yapılmaktadır. Fakat meme protezi çıkarma işlemi sadece keyfi gerçekleşecekse bunun cerrahi bir işlem olduğu unutulmamalıdır.
Meme Büyütme En Çok Nereden Yapılır?
Meme protez çıkarma zarar ve fayda terazisi içinde yer alan önemli hususlardan birisi de meme büyütme uygulamasının yeri olmaktadır. Çünkü hastaların talepleri her zaman birinci öncelik olmasına rağmen uzman doktor kararları daha çok önem arz etmektedir. Doktorların en çok uygun gördüğü bölgeler, koltuk altı, meme altı ve memelerin uçları olmaktadır.
En Faydalı Meme Protez Modelleri Hangileridir?
Meme protez uygulamalarında takılmasında ve çıkarılmasında en kolay ve faydalı olduğu belirtilen modeller; Yüksek ve yuvarlak protezler. Yuvarlak protezler ve damla protezlerdir. Bunlardan hangisi meme protezi olarak kullanılırsa kullanılsın en kolay yoldan çıkarılması mümkündür.
Her Meme Protez Çıkarma İşleminde Cerrahi İşlem Gerekir mi?
Me büyütme işlemleri ister rekonstrüktif olarak yapılsın ister estetik amaç için yapılsın her iki yöntem içinde cerrahi işlem uygulanır. Meme protez çıkarma yöntemin de kesinlikle cerrahi müdahale gerekmektedir.
Meme protez çıkarma işlemi kişisel tercihle doğrultusunda yapılıyor olmasına rağmen yapılan uygulamanın sağlıklı kullanımı için uzun yıllar çıkartılmaması daha uygundur. Fakat bunun gerekli olduğu durumlarda vardır. Bunların en başında kapsül oluşumu gelmektedir. İşte meme protez çıkarmanın faydası burada ön plana çıkmaktadır. Bunun dışında gelişen olaylarda da faydaları mevcuttur. Fakat en önemlisi protezin değişik nedenlerle zarar görmesi ve asimetrik meme oluşumları en başta sayılabilir.
Özellikle protezin meme içinde deforme olması ciltte ortaya çıkan deformasyon sonucu asimetrik meme yapısı oluşursa çıkarılması daha faydalıdır. Her cerrahi uygulamanın insan sağlığına belirli ölçüde zararı mevcuttur. Bunların en başında anestezi kullanımından doğan sıkıntılar ilk olarak söylenebilir. Bunun yanında cerrahi işlen kesi oluşturacağı için iz kalması kişide rahatsızlık oluşturacaktır. Aynı zamanda deforme olmuş cilt yapısının gözle görülür fark yaratması özellikle bayanlarda psikolojik rahatsızlık yaratacaktır.
Meme Protez Çıkarma İçin Anestezi Seçeneği Var mıdır?
Meme protez çıkarma işlemi bazen zorunluluktan bazen keyfiyetten gerçekleşecektir. Fakat her iki seçenek içinde cerrahi uygulama gerekmektedir. Bu gibi durumlarda genellikle lokal anestezi kullanılır. Doktorların isteği hastanın tamamen bilincinin açık olması kontrol altında tutulmasını kolaylaştırmaktadır. Fakat bazı durumlarda genel anestezi kullanılarak hastaların tamamen uyutularak meme protez çıkarma işlemi yapılır. Bu karar hasta ile doktor arasında gerçekleşecek değerlendirme sonucunda belirlenecektir.
Lokal anestezi veya genel anestezi için gerekli kriterlerin oluşması durumunda cerrahi müdahale yapılmaktadır. Burada verilecek karar hastanın anesteziye duyarlılığı ile değişim göstermektedir. Anesteziye bağlı riskler önceden değerlendirilerek özellikle cerrahi müdahalenin oluşumuna karar verilir. Her iki yöntem içinde hastalara gerekli tüm bilgiler verilmektedir.
MEME PROTEZ ÇIKARMA HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
Meme Protez Çıkarma İşlemi Sonrası Gerekli Ek Cerrahi İşlem Var mı?
Evet, bu ile sonrasında oluşması muhtemel deriş sarkmaları, cilt deformasyonu, meme içinde boşluk oluşumu, asimetrik bozukluklarda ek cerrahi müdahale gerekmektedir.
Meme Protez Çıkarama Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?
Meme protez çıkarma işlemi meme büyütme yaptıran herkese uygulanabilir. Bunun nedeni mecburiyetten veya keyfi olmasına bakılmaksızın hastanın kan değerleri ölçülerek uygunluk testi yapılır. Uygun durum oluştuğunda operasyona geçilir.
Göğüs Protez Çıkarma Ne Kadar Sürer?
Göğüs protez çıkarma işlemi ortalama 50 dakika ile 80 dakika arasında değişen zaman b-diliminde sonuçlanmaktadır. Fakat bu süre protezin durumuna göre değişim gösterir. Çıkarma sırasında patlayan protez jelinin temizliği artı zaman gerektirmektedir. Bu nedenle zaman belirlemesi için kesin rakam söylenemez.
Meme Protez Çıkarma Fiyatları
Cerrahi işlemlerde kesin fiyat belirlemesi yapmak mümkün değildir. Çünkü en başta kullanılan malzeme fiyatları etkilemektedir. Meme protez çıkarma ameliyatının yapıldığı ortam fiyat belirlemesinde etkili olmaktadır. Kullanılan cerrahi malzemeler ve doktor tecrübesi gibi değişik faktörler fiyat belirlemesinde etkili, hususlar olmaktadır. Bunun net cevabını almak için klinik ortamda operasyonu yapacak doktorla birebir görüşülmelidir. Bunun yanında görüntü ve hasta hikayesini dijital ortamda göndermek sureti göğüs protez çıkarma fiyatı öğrenilir.
Göğüs Protezi Çıktıktan Sonra Ağrı Olur mu?
Yapılan göğüs protez çıkarma operasyonu cerrahi bir işlemdir. Bu nedenle oluşacak kesik sonrası dikiş ağrı hissi yaratacaktır. Bunun tedavisi için yan etki yaratmayacak ve sindirim siteminde komplikasyon yaratmayacak ağrı kesiciler kullanılmalıdır.
Göğüs Protezi Çıkarma Ameliyatından Sonra Emzirebilir miyim?
Göğüs büyütme ameliyatı sırasında süt bezlerine zarar verilmemesi için gerekli tüm hassasiyet gösterilmektedir. Fakat yerleştirilen silikon meme dokuzuna zarar verdiği takdirde emzirme riskli olabilir. Bu konuda meme protezi çıkarma işleminden sonra doktorun yapacağı detaylı tetkikler daha net sonucu ortaya çıkaracaktır.
Göğüs Protezi Çıkarma İşleminden Sonra Yeni Protez Takılır mı?
Meme protez çıkarma işlemi sonrasında eğer eski protezden rahatsızlık duyduysanız yenisi talep edebilirsiniz. Bunun için yeni protez takılabilecek meme dokusunun sağlam olması gerekmektedir. Oluşması muhtemel enfeksiyon riskinden dolayı tekrar protez takma işlemi gecikebilir.
Meme Protez Çıkartma Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?
Meme Protezi çıkarma Ameliyatı sonrasında izler hemen kaybolmaz. Zamanla ten rengine yakın bir renk kazanmaktadır.
Meme Protez Çıkarma Sonrası His Kaybı Oluşur mu?
Meme protez çıkarma ameliyatı sonrasında bu bölgede his kaybı oluşmaktadır. Zaman geçtikçe yeni bir his oluşumu mümkündür. Fakat cerrahi işlem olmadan önceki kadar olmasa da belirli düzeyde duyu hissi oluşmaktadır.
Meme Protez Çıkartma Öncesinde Neler Yapılmalı?
Meme Protezi Çıkarma operasyonu öncesinde yapılması gereken en önemli husus kan sulandırıcı hapların kesilmesidir. Cerrahi işlem sırasında kanamayı kontrol altına alabilmek için bunun kesinlikle uygulanması şarttır. İşlem öncesinde en az bir hafta önceden sigara içiliyorsa bırakılmalıdır. Bunun yanında alkol alan hastalar ameliyat öncesinde en az 10 gün önceden alkol ve alkolü içeceklerden uzak durmalıdır.
Meme Protez Çıkarma Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalıdır?
Burada hastaların yapacaklarından çok doktor tarafından uygulanacak hususlar önemlidir. Bunun için operasyon sonrasında göğüslere elastik bandajlar yerleştirilerek pansuman yapılmaktadır. Kanama riskine karşı drenler yerleştirilir. Burada hastalara düşen doktorun işini kolaylaştırmak için tavsiyelere en hassas şekilde uyum sağlanmaktır. Özellikle yara izlerinin çabuk kaybolması için verilen antibiyotiklerin dikkatli kullanılması gerekir. Merhem ve krem kullanımına özen gösterilmelidir.
Meme Protez Çıkartma Ameliyatı Sonrası İstirahat gerekir mi?
Hastalar operasyondan hemen sonra günlük yaşamına dönebilir. Herhangi bir istirahat gerektirmez. Sadece en az iki hafta ağır iş yapmamalıdır.
Meme Çıkartma Ameliyatı Sonrasın Spor Yapılır mı?
İki hafta süre ile spor aktivitelerine ara vermelidir. Ağır kaldırmamalı ani hareketler yapmamalıdır. Spor için sporcu sutyeni kullanarak hafif egzersizler yapmalıdır. Operasyondan sonra 6 hafta göğüs bölgesine azami dikkat etmeli ve darbelerden uzak durmalıdır.
Meme Protez Çıkartma Sonrasında Memelerde Şişlik Oluşur mu?
Meme protez çıkarma ameliyatı cerrahi kesiklerin oluşumuna neden olmaktadır. Ayrıca deri dokusu üzerinde işlem yapılmaktadır. Bu nedenle bu kesikler sonrasında ilk mensturasyonda işlem yapılan bölgede ağrı ve şişlikler oluşmaktadır. Bu geçici his kaybı oluşturarak zamanla etkisini kaybetmektedir.